Bedrijfshal

Opdrachtgever: Marku Bouw
Programma: bedrijfsruimtes, kantines, kantoren
Bijzonderheden: detaillering, glas in 1 vlak, indelingsvrijheid
Ontwerp: 1999
Realisatie: 2000

Dit is een van de eerst gerealiseerde gebouwen op het nieuwe industrieterrein van Lichtenvoorde met een oppervlakte van 2150 m2 en 17000 m3. Het gebouw is helder opgezet, flexibel indeelbaar en de functies zijn in de gevel ‘afleesbaar’. Binnen het totaalvolume is t.p.v. de voorgevel een lang voorzieningenblok van 2 bouwlagen geplaatst van waaruit de achterliggende bedrijfsruimtes bereikbaar zijn . In dit element bevinden zich achter de mahoniehouten beg.gr. gevel o.a. hoofdentree, receptie, kantines, toiletgroepen en magazijnen. Op de overstekende verdieping met de ‘belangrijkste’ ruimtes (kantoren) bieden puien van vloer tot plafond optimaal licht en (uit)zicht op het park. Door uitgekiende plaatsing van (sectionaal) deuren is de grote bedrijfsruimte in meerdere eenheden te verdelen. Een ‘heldere’ en ‘spannende’ gevel, mooie materialen, de terreininrichting, verdiepingshoge deuren en puien, bijzondere beglazing en details geven dit gebouw meerwaarde t.o.v. de standaard hal.

De welstandscommissie was zeer enthousiast over de architectonische kwaliteit en heeft het gebouw tot voorbeeld gesteld van de overig te ontwikkelen bedrijven.