Vernieuwing woning

Opdrachtgever: Fam. Hovingh
Programma: wonen
Bijzonderheden: kozijnloos glas, tuindeuren, vlakke details
Ontwerp: 2009
Realisatie: 2010

Deze jaren 50 woning is gelegen op een prachtige locatie in het bosrijke gebied van Driebergen. Het wooncomfort, inrichting en gebruik voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd.

Het gehele interieur is gestript en de rommelige uitbouw gesloopt. Enkele niet originele kozijnen zijn vervangen en gewijzigd, de indeling is logischer met grotere badkamer en aan de achterzijde is een uitbouw gemaakt.

De uitbouw als eigentijds en strak vormgegeven volume in contrast met en versterking van de traditionele architectuur. Het interieur is licht en ruimtelijk. Het prachtige zicht op tuin en bos wordt door de kozijnloze, volglazen pui in het stalen frame als een schilderijlijst afgekaderd